Mitä olen tehnyt?

 

Yrittäjän työ ja harrastukset

aherrusta ja yhteistyön rakentamista

Kaikkein sykähdyttävintä harrastuksissa on ollut seurata lapsi- ja nuorisosirkuksen kehitystä Tampereella ja Suomessa. Eräänä viikonloppuna tyttäret Seela ja Maiju suuntasivat tähän harrastukseen pyramidin alamiesten sijaisina. Sittemmin sirkuksesta tuli molemmille ammatti. Sorin Sirkus on upea tamperelainen sirkus. Mukana on pitkän linjan osaajia, sitoutuneita ohjaajia ja oppilaita. Suuri ilo on ollut nähdä Sorin Sirkuksen kehitys suomalaisen sirkustaiteen keskukseksi. Oli ilo olla mukana allekirjottamassa kauppakirjaa Ahlmanintien toimitilan ostosta vuonna 2002. Projektipellen tittelillä rakensin hakemuksia ja suhteita opetusministeriöön, kaupungin virkamiehistöön ja luottamushenkilöihin.

Maiju johtaa Linnanmäen Sirkuskoulua Helsingin Ruskeasuolla - ammattimaisesti johdettu, hyvin hoidettu lasten- ja nuorisosirkus etsii nyt uusia tiloja.  Suvussa työ jatkuu, juuri 15 vuotta täyttänyt Mila on jo apuohjaajana. Seela opettaa, puvustaa ja ohjaa Kulturskolanilla Trondheimissa jonglöörimiehensä Kristianin kanssa. Trondheimissakin Leo ja Jonatan ovat saaneet sirkuskirpun pureman.


 Yrittäjän elo on ollut monipolvinen toimistopalvelusta graafiseen teollisuuteen. Mukana on ollut opettavaisia  vientiponnistuksia Venäjälle. Lämpimät muistot ovat syntyneet pitkistä asiakkuuksista. Erityinen lempilapsi on sarjakuvat. Painoimme myös lukuisia tieteellisiä tutkimuksia ja raportteja. Cityoffsetissa aloitimme digitaalisen painamisen ensimmäisten joukossa Tampereella.

Eläkepäivilläni palasin Keskustan jäseneksi ja olin viime kuntavaaleissa ehdokkaana. Tällä hetkellä toimin Keskustan Tampereen Paikallisyhdistyksessä.


ELÄMÄN KRONOLOGIAA

Tutkinnot
1975 Ylioppilas, Ranuan lukio
1981 Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, maisteri, Tampereen yliopisto
1994 Faktori, graafisen alan keskijohdon tutkinto, AEL
Apurahat
1993 Emil Vainion valtuuskunta, Japanin matka-apuraha "Pieni ja keskisuuri kirjapainoteollisuus Japanissa"
1997 Graafisen teollisuuden tutkimussäätiö, opintoapuraha
Tärkeimmät kurssit
1987-1988 Ladies Business School, kauppa- ja teollisuusministeriö
1993-1995 LIM Lapland International Management Program, Fintra
1997 EU-Project-Manager-Program, Helsingin kauppakorkeakoulu, Mikkelin yks.
2011 HHJ-kurssi, Tampereen kauppakamari
Tärkeimmät työsuhteet
1982-1983 Aluesihteeri, Rank Xerox Oy
1983-1989 Yrittäjä-toimitusjohtaja, Toimistopalvelu Mnemosyne Ky
1989- Yrittäjä-toimitusjohtaja, Cityoffset Oy, myöhemmin Mummimedia Oy, Fidaros Oy
2008-2009 Aluejohtaja, Kopio Niini Finland Oy
2015 Projektipäällikkö, Finpro
Muita aktiviteetteja
1997-2002 Sorin Sirkus, varapuheenjohtaja, projektipelle, rahoitushakemukset ja -järjestelyt
1990-luvulla Valokuvakeskus Nykyaika, tilintarkastaja
2010- Vehmaisten Omakotiyhdistys ry, sittemmin kaupunginosayhdistys Tampereen Vehmainen Seura ry, hallituksen jäsen ja puheenjohtaja vuodesta 2017
2014 NYCM 2, Nordic Youth Circus Meeting 2 Linnanmäen Sirkuskoulun kannatusyhdistys ry, Tsirkusestuudio Folie, Tallinn, Trondheim Kulturskole/Sirkus og Sirkunst I Norge, rahoitusjärjestelyt ja raportointi                                             2014 Psaligrafitaiteilija Karen Bit Vejlen näyttelykiertue myynti
2018- Vehmaisten osakaskunta, hoitokunta, puheenjohtaja
Arjen aktiviteetteja
Elokuvat, puutarha, matkustaminen, omakotitalon ja piharakennuksen rakennusprojektit,
vaihtelevasti käsityötVaikutamme yhdessä