Sirpa Kuusela

pitkän linjan yrittäjä ja projektipelle

Synnyin Ranualla keskosena tammikuun 15. päivänä tärkeänä vuonna 1956.

Sain käydä Portimon kansakoulua kolme luokkaa - olimme peruskoulun kokeilukoulu. Keskikouluun pääsin kevyesti ja Ranuan lukiosta kirjoitin vuonna 1975. Interrail-matkalta kipitin ilmoittautumaan Tampereen yliopistoon - niin minusta tuli tamperelainen. Ennen sitä kesät menivät maatilan töissä lukuunottamatta kevättä ja kesää -75, jolloin tein kesätöitä Osuuspankissa. Maatilalla oli paljon työtä. Isä ja äiti opettivat yrittäjyyden, aktiivisen ideoinnin kehittää, tehdä toisin ja kyvyn kyseenalaistaa ja katsoa kauemmaksi.

Keskikoulussa toimin teinikunnan puheenjohtajana ja lukioaikana tein työtä kouluneuvostossa - sitä työtä oli paljon.

Valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi jouluna 1981. Pienet tyäret syntyivät opintojen lomassa, Seela elokuussa 1976 ja Maiju marraskuussa 1978. Se oli upeaa aikaa. Opiskelijaperheen elämä oli niukkaa, mutta lasten päivähoito ja kaikki pelasi mallikkaasti ja oli ilmaista. Naimisiin oli mentävä, jotta sai opiskelijoiden perheasunnon. Ensimmäistä avioliittoa kesti liki 20 vuotta päättyen avioeroon.

Tapaninpäivänä 2015 menin uusiin naimisiin Penan kanssa. Yhteistä taivalta on hänenkin kanssaan kohta kuljettu parikymmentä vuotta.

Vuodesta 1983 olen ollut yrittäjä ja yrittäjyys jatkuu eläkepäivinäkin. Perustin toimistopalveluyrityksen ja sittemmin toimin kirjapaino Cityoffsetin yrittäjänä. Opiskelin myös graafisen teollisuuden keskijohdon tutkinnon - eli olen faktori (hauska ja lienee jo unohtunut ammattinimike).

Kirjapainotaustako lienee syynä, että nyt toimin pienimuotoisena lehden kustantajana. Julkaisen neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Vehmaisten Sanomia ja vuotuiseksi suunniteltua Koillisviestiä. Lehti kertoo Vehmaisten Urheilijoiden ja Vehmainen Seuran sekä Vehmaisten kalastusosakas-kunnan asioita.